Vi kan nu meddela att Umeå kommun upplåter spåren i Stadsliden för draghundsekipage under säsongen 2018/2019.

Ni kan läsa mer om kommunens beslut och riktlinjerna för träning här.

Umeå Draghundsklubb kommer anordna träningstillfällen på onsdagar klockan 19.00 med start den 13/2 -19. Samling på parkeringen vid Sävargården.

Dessa träningstillfällen riktar sig till medlemmar i klubben som har löst tävlingslicens och som tävlar för klubben.

Observera att träning endast får ske under organiserad form. Det är därför inte tillåtet att åka på spåren i Stadsliden på egen hand.

Stadsliden är ett populärt motionsspår och det kommer vara öppet för alla skidåkare samtidigt som draghundsekipage har möjlighet att träna där. Umeå draghundsklubb vill därför påminna om att det är väldigt viktigt att ta hänsyn till andra skidåkare vid dessa tillfällen. Plocka upp efter hunden och håll den kopplad.

För övriga medlemmar kommer gemensamma träningar i fortsättningen hållas på måndagar istället (start måndag den 18/2-19). Vi ses på parkeringen på Nydala konstsnöspår klockan 19.30 med rastade hundar.

Träningen utformas efter deltagarantal och önskemål. Detta är ett bra tillfälle både för dig som önskar testa på sporten men också dig som är mer erfaren och som vill ha träningssällskap i spåren.

Inga ”evenemang” kommer läggas ut fortsättningsvis på klubbens facebooksida men vid eventuella förändringar kommer det meddelas genom ett inlägg på sidan.